Nowe wnętrza, nowe smaki – nowa odsłona Hotelu Campanile w Katowicach!

Rok 2019 to dla katowickiego Campanile ważny czas, a z sukcesem zakończona renowacja wnętrz oraz 20-lecie działalności to powody, dla których w hotelu zorganizowano przyjęcie. Data została wybrana nieprzypadkowo, gdyż 20 marca to początek astronomicznej wiosny oraz świeżości w przyrodzie.

Hotel wszedł w okrągły jubileusz z nowymi aranżacjami wnętrz oraz wyjątkowymi smakami w kuchni – przeprowadzona w dwóch etapach renowacja nadała obiektowi nowoczesnego, lifestylowego charakteru. Zmiany, które swoim zasięgiem objęły pokoje, recepcję, lobby, restaurację i bar zostały zaprezentowane Gościom wydarzenia.

Podczas urodzinowego spotkania Hotel gościł lokalne media, przedstawicieli Louvre Hotels Group, zawodników z GKS Katowice, Remigiusza Rączkę, znanego na Śląsku i nie tylko jako „Rączka gotuje”, działaczy społecznych oraz mieszkańców Katowic, którzy mają z hotelem pozytywne wspomnienia.

Podczas spotkania Natasza Merta-Gierka, dyrektor hotelu, opowiedziała o historii i faktach z 20 lat działalności. W hotelu zaprezentowano zupełnie nowe, designerskie wnętrza. Dawne, inspirowane Prowansją aranżacje hotelu można dostrzec jedynie na archiwalnych fotografiach poustawianych w restauracji i lobby. Zorganizowano warsztaty kulinarne z kuchni śląskiej w nowym, lekkim wydaniu. Czy zaproponowane smaki są odpowiednie dla sportowców, sprawdzali zawodnicy GKS Katowice. Trzy drużyny w mieszanych składach, pod okiem „Pana Rączki” miały przygotować przystawki (krupniok i śledź), zupę (żur) i drugie danie (karminadle). Menu było zaskakujące, bo krupnioka podano z imbirem, kminem rzymskim i cynamonem, takich połączeń nie spotyka się w tradycyjnej kuchni śląskiej. Jedno z dań z warsztatów, zgodnie z głosowaniem wśród Gości, wejdzie do menu restauracji Pleasure od maja 2019.

Hotel oferuje 77 nowoczesnych i wygodnych pokoi, w których znajduje się część sypialna, kącik do pracy oraz funkcjonalna łazienka. Hotel posiada pokoje z udogodnieniami dla osób niepełnosprawnych oraz pokoje rodzinne z możliwością uzupełnienia o łóżeczko dziecięce. Nowa kolorystyka, w barwach brązu, bieli i czerni w połączeniu z nowoczesnymi meblami wizualnie powiększa wnętrze, sprawiają również, że odpoczynek i praca odbywają się w komfortowych warunkach. W Campanile pomyślano również o właścicielach czworonogów, którzy chcą wypoczywać razem ze swoimi pupilami, dlatego stworzono dla nich komfortowe warunki.

W odnowionej restauracji Pleasure dawny bufet zastąpiono barem. W restauracyjnych wnętrzach można zaaranżować spotkania biznesowe lub zorganizować firmową kolację. Hotel oferuje 3 klimatyzowane sale konferencyjne o powierzchni 245m2. Szef Kuchni restauracji Pleasure serwuje dania z kuchni międzynarodowej, polskiej oraz – oczywiście – regionalnej, z której restauracja jest znana od lat. Obecnie jest tu nowocześnie i energetycznie – neutralne szarości połączono z wielobarwnymi krzesłami oraz fotelami, znalazło się też miejsce na common table.

– Staramy się o trzy gwiazdki, i po remoncie spełniamy już wymogi – mówi Natasza Merta-Gierka, dyrektor hotelu.

Ulica Józefa Sowińskiego 48 w Katowicach to od wielu lat znany adres na noclegowej i biznesowej mapie Śląska!

Louvre Hotel Group jest znaczącym graczem na globalnym rynku hotelowym, z portfolio, które obejmuje obecnie ponad 2600 hoteli w 54 krajach.

Posiada pełną gamę hoteli od 1 do 5 gwiazdek, z historycznymi markami Louvre Hotels Group (Première Classe, Kyriad, Kyriad Direct, Campanile, Tulip Inn, Golden Tulip, Royal Tulip), 5 markami sieci Sarovar w Indiach, francuską grupą Hôtels & Préférence oraz chińską marką Metropolo.

Louvre Hotels Group jest spółką zależną Jin Jiang International Holdings Co., Ltd., piątej co do wielkości grupy hotelowej na świecie.

Opr: DD